T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu

OKUL AİLE BİRLİĞİ

Okul Aile Birliği nedir ? Ve ne iş yapar?

 

 

 

 

 

Sizlere okul aile birliği ne iş yapar ve okul aile birliği yönetmeliği hakkında öğrenmek istedikleriniz ile bilgilendireceğiz. Sizlere bu konu da okul aile birliği ne iş yaptığını söyleyeceğiz. Bu konu da sayfamızdan bilgi alabileceksiniz. Öğrencilerin sınıfta sorumlulukları olduğu gibi okul ile birliğinde de bazı sorumluluklar vardır. Okul aile birliği okul ve aile arasında bütünlüğünü korumak zorundadır. Öğrencilerin velileri ile ve okul arasında iletişimi sağlamak sorumluluğunu okul aile birliği almaktadır. Aynı zaman da eğitim ve öğretimin de faaliyetlerini geliştirmektedir. Maddi anlamda zor durumda olan öğrenciler varsa velilerin bir takım ihtiyaçları vardır. Ayrıca okula maddi destek de vermek isteyenler de okul aile birliği ile görüşme yapmaktadır. Bunu sakın unutmayınız. Bununla birlikte de okul aile birliğinin yetkilileri de bulunmaktadır. Okulun amacını, stratejilerini ve öğrencilerin velileriyle okul ile ilgili her konuda iş birliği yapmaktadır.

Okul aile birliği görüşleri, spor, tiyatro, müzik ve seminer ile ilgili de iş birliği de yapmaktadır. Bu saydığımız tüm etkinlikleri okul aile birliği ile birlikte okulun yönetimini yapar. Bunlarla da kalmayıp laboratuvarın, atölyelerin, sınıfların, odaların, bahçelerin bakımını ve onarımı ile ilgilenmektedirler. Milli bayramlar ile ilgili ve törenler ile ilgili okul aile birliği birliği katkıda bulunmaktadır. Okul aile birliği okulun bahçesi ile de ilgilenmektedir. Çünkü okul aile birliği okulun çevresinde çöp atıldığı zaman uyarı vermektedir. Kısaca okul aile birliği öğretmenler ile birlikte iş birliği yapmak demektir. Okul aile birliğinin ne olduğunu da sizlere kısaca anlatalım. Okul aile birliği öğrencilerin daha güzel eğitim ve öğretim almaları için bir kurumdur. Veliler özelikle okul aile birliği ne iş yapar ve okul aile birliği yönetmenliği ne iş yaptığını çok merak etmektedirler.

Okul aile birliği okulun bahçesi ile de ilgilenmektedir. Çünkü okul aile birliği okulun çevresinde çöpler atıldığı zaman öğrencilere uyarı vermektedir. Kısacası okul aile birliği öğretmenler ile birlikte iş birliği yapmak demektir. Okul aile birliğinin ne olduğunu da sizlere kısaca anlatalım. Okul aile birliği öğrencilerin daha güzel eğitim almaları için bir kurum olduğunu biliniz. Yönetmenliğin verdiği görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Maddi durumu olmayan öğrencilerin tüm ihtiyaçları ile ilgilenen okul aile birliğidir. Okulda olacak olan etkinliklere de yardım eder ve öğretmenlere de bu konuda yardım etmek için elinden gelenini yapmaya çalışırlar. Okul aile birliği bir yıl boyunca tüm etkinlik ve tüm yapmaları gereken her şeyi bir yıl boyunca yapmaktadırlar. Okul aile birliği çalışmak için ve yardımcı olabilmek için ilk önce üye olmak şarttır. Okul aile birliğinde yardımcı olabilmek isteyen veliler üyelik yapmalıdır. Okul aile birliğinde okul ile ilişkileri kesene kadar bu işi gerçekleşeceklerdir. Üyeliklerini sonlandırana kadar kalabilirler. Genel kurul da üyelik yapan tüm velileri değerlendirir ve ona göre kişileri belirlemektedir. Genel kurul da en çok oy alan velileri okul aile birliğine almaktadırlar. Genel kurulda toplantı yaparak en çok oy alan velileri okul aile birliğine almaktadır. İşte bu konu da bu kadar basit bir olaydır. Yönetim kurulu ise yardımsever veliler ile ilgilenmektedir. Yönetim kurulunun da sadece beş üyesi vardır. Ayrıca yönetim kurulunun görev yapma olayı yalnızca bir senedir. Maddi olarak destek yapmak isteyen velilerin yönetim kuruluna üye olabilir. Ama ilk önce tabi ki de değerlendirilmesi gerekmektedir. Denetleme kurulunun ise iki adet öğretmen ve bir adet de veliden meydana gelmektedir. Denetleme kurulunda yalnızca üç adet üyesi bulunmaktadır. Senede üç defa da denetleme kurulundaki üç üyeler yönetim kurulunun neler yaptıklarını incelerler.
Son olarak da genel kurulundan bahsedelim. Genel kurul ise diğer üyelere göre daha fazla üyelerden oluşmaktadır. Genel kurulu ise ekim ayı sonuna kadar belirlenmektedir. Okula bir takım bağış yapmak isteyen okul aile birliği ile görüşme yapacaklardır. Okul aile birliği okullarda adeta bütünlük sağlamaktadır. Okul aile birliğindeki üyeler okul ile hep iletişim halinde olmakta ve aynı zaman da iş birliği de sağlamaktadır. Okul ile ilgili bir takım konular ile her zaman öğretmenler ve müdür ilgilenemez. Bunun için de velilerden okul aile birliği için üye olmaları beklenmektedir. Okul aile birliğinde üye olan veliler çok kez okula gitmeleri de gerekecektir. Öğrencilerin eğitimi hakkında ve etkinlikleri hakkında veliler okul aile birliğinde üye olarak iş birliği yaparlar. Okul aile birliği ne iş yapar ve okul aile birliği yönetmenliği hakkında bilmedikleriniz ve merak ettiklerinizi sitemizden bakmanızı tavsiye ediyorum. Çocukların güzel ve temiz bir mekanda yetişmeleri için velilerin okul aile birliğinde üye olmaları istenir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.11.2019 - Güncelleme: 10.06.2021 17:02 - Görüntülenme: 192
Kaynak: http://nigdeiho.meb.k12.tr/icerikler/okulailebirliginedirveneisyapar_6088926.html
  Beğen | 1  kişi beğendi